Het mysterie van Garabandal

Het mysterie van Garabandal

San Sebastian de Garabandal, kortweg Garabandal, is een klein dorpje in de Cantabrische bergen in het noorden van Spanje, even ten zuiden van de havenstad Santander.

Garabandal ligt op ca. 88 kilometer ten westen van Santander, de hoofdstad van de provincie Cantabrië, en op ca. 24 kilometer landinwaarts ten opzichte vanaf de Cantabrische zee (Golf van Biskaje). Liggend op een hoogte van zo’n 500 meter, was Garabandal in 1961 het armste en meest geïsoleerde boerendorp in de regio. Er woonden niet meer dan 300 mensen. De enige toegangsweg tot Garabandal was een 5,5 kilometer lang karrespoor, uitgesleten in een bergketen dat leidde naar Cosio, de dichtsbijzijnde plaats.

Ecstasies_Group_of_4_Image013

Don valentin op het paardDe pastoor van Cosio

Het dorpje is opvallend rustig. Er is geen arts en er woont geen pastoor bij de parochiekerk. De pastoor van Cosio was eveneens de pastoor van Garabandal en in de weekeinden trok hij op een paard langs het karrespoor omhoog om de mis te celebreren, de biecht te horen en de kinderen van Garabandal catechisatielessen te geven.

De verschijning van een Engel

Op de avond van 18 juni 1961 waren vier meisjes aan het spelen aan de rand van het dorp: Conchita Gonzalez, Maria Dolores (Mari-Loli) Mazon, Jacinta Gonzalez en Maria-Cruz Gonzalez. Maria-Cruz was 11 jaar, de anderen 12 en allen kwamen uit arme gezinnen. Plotseling hoorden ze een hard geluid, als dat van de donder, en zagen opeens de stralende gestalte voor zich van de Aartsengel Michaël. De daarop volgende dagen verscheen de Aartsengel opnieuw aan hen op dezelfde plaats. Hij kondigde aan, dat zij op 2 juli Onze Lieve Vrouw zouden zien.

Dit was het begin van de gebeurtenissen in Garabandal. Op onze video pagina vindt u een aantal video’s (Nederlandstalig ingesproken) over deze gebeurtenissen.

Lees verder:

san-sebatian-de-garabandal