Eucharistische Aanbidding en de Boodschappen van Garabandal

Eucharistische Aanbidding en de Boodschappen van Garabandal

Boodschap van 18 oktober 1961
Deze Boodschap bevestigde dat het belangrijk is veel offers te brengen en boete te doen én vaak het ALLERHEILIGST SACRAMENT TE BEZOEKEN
Als eerste punt werd gezegd dat de mensen goed moesten leven en als ze dat niet deden, zouden ze daarvoor een zware straf over hen heenkomen. Er werd gewaarschuwd dat de beker steeds voller geraakte en dat, wanneer de mensen niet veranderden de.straf niet meer te vermijden is.

De 2e Boodschap van 18 juni 1965

Bij monde van de Heilige Michael klaagde O.L. Vrouw dat eerste boodschap niet serieus genomen was en zij waarschuwde dat dit haar laatste Boodschap zou zijn. Ze zei dat de beker die eerst steeds voller geraakte, nu aan het overlopen was; Zij deelde mede, dat veel priesters, bisschoppen en kardinalen op de weg van het verloren gaan liepen en dat zij vele gelovigen met zich meenamen. Zij betreurde het dat er steeds minder belang werd gehecht aan de Heilige Eucharistie. Ze zei dat we Gods toorn door onze inspanningen van ons af zouden wenden als we in oprechtheid er om vroegen, onze verzoeken zouden ingewilligd worden. Haar laatste woorden waren een aansporing om meer offers te brengen en het lijden van Jezus te overwegen.

Pelgrimspad deel 1
Begijnhofkapel in Amsterdam
Helaas moeten we in onze tijd constateren dat inderdaad steeds minder mensen het Allerheiligst Sacrament bezoeken en dat de Heer in de Eucharistie steeds minder aanbidden wordt. Toch zijn gelukkig – God zij dank – ook in onze tijd plekken in Nederland waar Onze Lieve Heer in het Allerheiligst Sacrament wordt aanbeden. In het bisdom Haarlem-Amsterdam is er bijvoorbeeld de Begijnhofkapel, waar de gedachtenis aan het Mirakel van Amsterdam levend wordt gehouden en waar ook vrijwel dagelijks Eucharistische Aanbidding is. Een initiatiefgroep van leken startte in 2010 wekelijks 33 uur Eucharistische Aanbidding, dat tot op de dag van vandaag voortduurt. In de Kapel van de Vrouwe van Alle Volkeren is er dagelijks Eucharistische Aanbidding. En op meerdere plekken zie we hier en daar één of meerdere uren Eucharistische Aanbidding van de Heer weer terugkomen. Voor een overzicht van aanbiddingsplekken in Amsterdam e.o.,bijlage_engelenaanbidding_garanbandal-nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.